Bioaccessibility of essential lipophilic nutrients in a chloroplast-rich fraction (CRF) from agricultural green waste during simulated human gastrointestinal tract digestion - Aix-Marseille Université Accéder directement au contenu
Article Dans Une Revue Food and Function Année : 2022

Bioaccessibility of essential lipophilic nutrients in a chloroplast-rich fraction (CRF) from agricultural green waste during simulated human gastrointestinal tract digestion

Jutarat Wattanakul
Mansor Syamila
Randa Darwish
  • Fonction : Auteur
Mohamed Gedi
Poramat Sutcharit
  • Fonction : Auteur
Chao Chi
  • Fonction : Auteur
Patchaniya Akepach
  • Fonction : Auteur
David Gray

Résumé

The lipophilic nutrients in a chloroplast-rich fraction derived from pea vine postharvest field-residue are released in an in vitro digestion model; the extent of their release (bioaccessibility) is affected by heat-treatment of biomass or juice.
Fichier principal
Vignette du fichier
d2fo00604a.pdf (3.15 Mo) Télécharger le fichier
Origine : Fichiers éditeurs autorisés sur une archive ouverte

Dates et versions

hal-03653719 , version 1 (11-02-2024)

Identifiants

Citer

Jutarat Wattanakul, Mansor Syamila, Randa Darwish, Mohamed Gedi, Poramat Sutcharit, et al.. Bioaccessibility of essential lipophilic nutrients in a chloroplast-rich fraction (CRF) from agricultural green waste during simulated human gastrointestinal tract digestion. Food and Function, 2022, ⟨10.1039/D2FO00604A⟩. ⟨hal-03653719⟩

Collections

CNRS UNIV-AMU
25 Consultations
4 Téléchargements

Altmetric

Partager

Gmail Facebook X LinkedIn More